Search
Close this search box.
درد فیبروم رحم و درمان سریع آن - دکتر فاطمه ارشادی

درد فیبروم رحم و درمان سریع آن

درد فیبروم رحم، به‌‌ دلیل کشیدگی رحم در اثر وجود فیبروم در درون رحم ایجاد می‌شود. همین مسئله باعث می‌شود که به رباط‌های رحم فشار وارد شده و در نهایت باعث ایجاد درد لگنی شود. از این‌رو مشکلاتی که به دلیل فیبروم‌های بزرگ حاصل می‌شود، با درد همراه هستند. اگر شما هم در ناحیه رحم خود احساس درد می‌کنید و نگران هستید که فیبروم داشته باشید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

فیبروم رحم باعث درد می‌شود؟

فیبرم‌های رحم یکسری تومورهای غیر سرطانی هستند که در دیواره‌ و یا پوشش داخلی رحم شروع به رشد می‌کنند. اکثر بانوان تحت علت‌های خاصی در رحم خود فیبروم‌هایی دارند که متوجه آن‌ها نیستند؛ زیرا فیبروم در موارد بسیاری علائم خاصی ندارد. در مقابل برخی بانوان در رحم خود احساس درد می‌کنند که این درد نشأت‌ گرفته از فیبروم است. فیبروم علاوه بر این‌که می‌تواند باعث خونریزی شدید قاعدگی و طولانی مدت شدن این دوران ضمن ایجاد درد مزمن لگنی شود. همچنین درد در قسمت پایین کمر، درد در رابطه جنسی، درد شدید در دوران قاعدگی میتواند به دلیل وجود فیبروم باشد.

درد فیبروم رحم چگونه است؟

وجود فیبروم در رحم می‌تواند این احساس را به افراد دهد که گویا به‌ طور مکرر ادرار دارند. درد فیبروم همیشه وجود ندارد یعنی اصطلاحا بگیر و نگیر دارد. عموما درد فیبروم در زمان پریود شدن و رابطه جنسی رخ داده و به‌ صورت تیز یا گنگ است. علائم درد فیبروم بسته به محل وجود فیبروم‌ها، تعداد و اندازه آن‌ها متفاوت است. علامت‌های فیبروم همانند اختلالات لگنی است؛ مثل آندومتریوز، آدنومیوز یا عفونت لگن. در صورت داشتن درد لگنی متناوب که از بین نمی‌رود و یا در صورت داشتن پریودهای طولانی و سنگین و یا مشکلات جدی حتماً باید به پزشک زنان متخصص فیبروم رحم مراجعه کرد.

علت درد فیبروم رحم

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که فیبروم به رحم آسیب می‌زند اما باید گفت، علت درد و فشاری که مرتبط با فیبروم رحم است، ناشی از قرار دادن وزن یا فشار فیبروم‌ها بر اندام‌های لگنی هستند. برای ارزیابی از اندازه و محل فیبروم حتما باید سونوگرافی انجام گیرد، زیرا چنین معایناتی به پزشک کمک می‌کند تا تشخیص دهد که آیا احساس درد مربوط به فیبروم است یا خیر؟

✍️ بیشتر بخوانید: علائم ترکیدن فیبروم رحم و کنترل آن

برای کنترل درد فیبروم رحم چه کنیم؟

در برخی موارد می‌توان دردهای فیبروم را بدون نیاز به مراجعه به پزشک و نسخه‌های پزشکی در خانه مدیریت کرد. البته این نوع درمان زمانی صدق می‌کند که علامت‌ها به شکل جزئی وجود داشته باشد و بر زندگی روزمره افراد تاثیری نگذارد. این درمان‌ها عبارت است از:

  • استفاده از داروهای ضد التهابی مثل ایبوپروفن در دوران پریود
  • استفاده از پدهای گرم‌ کننده
  • استفاده از کمپرس گرم
  • ماساژ

روش‌های درمان قطعی درد فیبروم رحم

برای درمان درد فیبروم رحم، می‌توان از درمان‌های خانگی استفاده کرد. همچنین طب سوزنی هم می‌تواند به درمان این نوع دردها کمک کند. در صورتی که هیچ کدام از موارد فوق نتواند درد فیبروم را از بین ببرد، لازم است از روش‌های پزشکی برای درمان آن استفاده کرد.

درمان قطعی درد فیبروم رحم

↲ درمان خانگی درد فیبروم رحم

  1. از رژیم غذایی سالم مثل سبزیجات، میوه‌ها و گوشت بدون چربی استفاده کنید. از استفاده کردن غذاهای شیرین و غذاهای هیدرات‌دار و گوشت قرمز باید پرهیز کرد. زیرا احتمالا فیبروم‌ها را بدتر کند
  2. استفاده از لبنیات مثل ماست، پنیر و شیر حداقل در روز یک بار بلامانع است
  3. استفاده از الکل باید بسیار محدود شود
  4. مکمل‌های ویتامینی و مواد معدنی مثل ویتامین ب و آهن به جلوگیری از کم‌ خونی که در اثر خونریزی زیاد ایجاد می‌شود، کمک فراوانی می‌کند
  5. ثبات وزن و انجام دادن ورزش به‌ طور منظم؛ بخصوص تاثیر پیاده روی بر فیبروم رحم بسیار است
  6. کاهش مصرف سدیم به‌ جهت کاهش فشار خون
  7. انجام دادن حرکات یوگا یا مدیتیشن برای کاهش استرس

↲ طب سوزنی برای درد فیبروم رحم

برای درمان درد فیبروم‌ها می‌توان از طب سوزنی استفاده کرد. طب سوزنی متکی به طب باستانی چینی است. در این روش می‌توان نقاط خاصی را در روی پوست به‌ وسیله‌ سوزن برانگیخت. چنین حرکتی باعث می‌شود که بر روی سلول‌های عصبی اثر گذاشته و در نتیجه درد حاصل کاسته شود.

↲ درمان پزشکی درد فیبروم رحم

فیبروم‌هایی که دارای علامت هستند را می‌توان از طریق داروهای تجویزی پزشک مثل داروهای هورمونی که در تنظیم چرخه‌ قاعدگی اثرگذار هستند، درمان کرد. این داروها عبارت است از:

  • داروهای ضد بارداری
  • دستگاه‌های IUD که در داخل دستگاه رحم قرار داده می‌شوند
  • آگونیست هورمون آزاد کننده‌ گنادو

این داروها علائم فیبروم را به‌ طور موقت بهبود می‌دهند، اما به طور دائم باعث از بین رفتن آن‌ها نمی‌شوند. در برخی مواقع برای از بین بردن فیبروم‌ها از جراحی استفاده می‌کنند. امکان دارد پزشک از روش غیرجراحی مثل قطع اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها استفاده کند. بدین صورت که فیبروم‌ها را کوچک می‌کنند. همچنین روش‌هایی مثل میولیز در اثر انرژی گرمایی مثل جریان الکتریکی یا لیزر برای کوچک کردن فیبروم‌ها استفاده می‌کنند و یا از روش منجمد کردن فیبروم استفاده می‌شود.

بهبود درد فیبروم رحم چقدر طول می‌کشد؟

درد فیبروم احتمالا بعد از یائسگی کاهش می‌یابد، اما به طور کامل از بین نمی‌رود. اگر از روش جراحی استفاده شود احتمالا درد بعد از مدت کوتاهی از بین خواهد رفت، در غیر این صورت با توجه به سن افراد احتمالاً فیبروم دوباره عود کند. با نزدیک بودن به یائسگی احتمال کم‌تری وجود دارد که فرد دچار این مشکل شود. روش‌های برداشتن فیبروم، می‌تواند باعث تشکیل اسکار رحم شود که بر باروری اثرگذار است.

چه زمانی برای درد فیبروم رحم به دکتر مراجعه کنیم؟

در صورت مشاهده هر گونه درد لگنی هرچند با میزان کم‌تر، باید به پزشک زنان مراجعه کرد. همچنین در صورت داشتن علائم مثل دوره‌های طولانی‌ مدت قاعدگی، لکه بینی در بین پریودها، درد شدید لگن که به‌ طور ناگهانی ایجاد می‌شود و مشکل دفع ادرار و احساس دفع ادرار به‌ طور مکرر باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.

و در نهایت..

برای تشخیص دقیق وجود فیبروم‌های رحمی باید به پزشک مراجعه کرد. علائم فیبروم در بانوان متفاوت است و به محل و اندازه فیبروم‌ها وابسته است. از این‌رو گزینه‌های درمانی هم متفاوت خواهد بود. از روش‌های درمانی مثل جراحی، روشی خانگی و طب سنتی می‌توان برای متوقف کردن فیبروم استفاده کرد.

*~ سوالات متداول درباره درد فیبروم رحم ~*

1. چه چیزی باعث ایجاد درد فیبروم‌ رحم می‌شود؟

فشار اوردن وزن فیبروم‌ها بر روی اندام‌های لگن دلیل عمده احساس درد فیبروم رحم است.

2. چگونه در خانه درد فیبروم را می توان کاهش داد؟

می‌توان در خانه از داروهای غیر استروئیدی استفاده کرد. همچنین می‌توان از طریق ماساژ شکم و کمر درد فیبروم‌ها را کاهش داد.

3. راه قطعی درمان درد فیبروم چیست؟

قطعی‌ترین راه برای از بین بردن فیبروم‌ها، هیسترکتومی است که به‌ طور کامل رحم را از طریق جراحی برمی‌دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیــنــک هــای مفــیــد