پرده بکارت باقیمانده یک غشای جدا کننده واژن از دستگاه تناسلی خارجی است که نقش خاصی ندارد. اما اهمیت پرده بکارت در این است که در بعضی از خانم ها، این غشا باعث بسته شدن کل ورودی واژن می شود، که معمولا با شروع بلوغ و عدم خروج خون قاعدگی و علائم درد و انسداد ادراری مشخص می شود. پرده بکارت با دخول دچار پارگی می شود که در معاینه قابل تشخیص است. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع پرده های بکارت و میزان خونریزی بعد از پارگی بکارت بپردازیم، لذا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

پرده بکارت چیست و در کدام قسمت واژن قرار دارد؟
در ابتدایی ترین مراحل رشد و نمو جنین دختر، قسمت ورودی واژن به طور کلی مسدود بوده و با بافت ظریفی پوشیده شده است. این بافت، بعدها به پرده بکارت تبدیل می شود. بسته به افراد مختلف یک یا دو سانتی متر بعد از ورودی واژن پرده بکارت قرار دارد.
پارگی پرده بکارت با زمین خوردن و اسب سواری اتفاق نمی افتد و معمولا با دخول پاره می شود. درصورتی که نوع پرده متخلخل باشد با ورود جسم خارجی هم امکان پاره شدنش وجود دارد.
انواع پرده بکارت
پرده بکارت باتوجه به شکل ظاهری و موقعتی که در واژن قرار دارد، به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. به طور کلی، انواع پرده بکارت به شرح زیر است:
1- پرده بکارت حلقوی
پرده بکارت حلقوی همان طور که از نام آن پیدا است، اطراف دهانه مهبل را به صورت حلقه ای پوشش می دهد. پرده بکارت حلقوی، ممکن است قابل اتساع یا غیر قابل اتساع باشد. لازم است بدانید، پرده حلقوی و قابل اتساع از طریق برقراری رابطه جنسی پاره نشده و خونریزی نخواهد داشت. لبه های پرده بکارت حلقوی، ممکن است گرد یا دندانه دار باشد.
2- پرده بکارت ارتجاعی
پرده بکارت ارتجاعی یک غشاء انعطاف پذیر است که از طریق آمیزش جنسی پاره نمی شود. در مواردی، ممکن است آسیبی جزئی در پرده بکارت ارتجاعی ایجاد شود، اما معمولا در اولین رابطه جنسی، خونریزی مشاهده نمی شود.

3- پرده بکارت دو سوراخی
پرده بکارت دو سوراخی یا تیغه ای توسط یک تیغه گوشتی که در ورودی واژن قرار دارد به دو بخش تقسیم می شود. به همین دلیل، اصطلاحا آن را پرده دو سوراخی می نامند.
4- پرده غربالی
بکارت غربالیف یکی از انواع پرده های بکارت است که به طور ممتد در عرض واژن قرار دارد. سطح این پرده با سوراخ های ریز و غربال مانندی پوشیده شده است.
5- پرده مسدود
پرده بکارت مسدود، یک بافت گوشتی فاقد هر گونه سوراخی است که دهانه مهبل را به طور کامل مسدود می کند. این نوع از پرده بکارت در اندک افراد وجود دارد که نیاز به جراحی دارند تا پریود شده یا بتوانند رابطه جنسی داشته باشند.
از دیگر انواع پرده های بکارت می توان به پرده بکارت دندانه ای، پرده بکارت شرابه دار، پرده بکارت دیوار دار و بکارت مشبک اشاره کرد.
اهمیت پرده بکارت در جوامع مختلف
اهمیت پرده بکارت، در میان برخی جوامع و اقوام بسیار حائز اهمیت است، به طوری که قبل از ازدواج دختر باید برای دریافت گواهی سلامت بکارت به متخصص زنان مراجعه کند. در اکثر این جوامع، خونریزی پرده بکارت در شب زفاف، نشانه باکرگی دختر و نداشتن رابطه جنسی پیش از ازدواج است. با این حال، لازم است بدانید، مواردی نظیر استفاده از تامپون و خود ارضایی با اجسام خارجی هم ممکن است موجب پارگی پرده بکارت شود.
دلایل پارگی پرده بکارت
شایع ترین دلایل پارگی پرده بکارت به شرح زیر است:
- آمیزش جنسی
- خودارضایی از طریق دخول اجسام خارجی
- استفاده از تامپون
- وارد شدن ضربه های شدید به واژن
- سقوط از ارتفاع و پاره شدن پرده بکارت
علائم پاره شدن پرده بکارت
علائم پاره شدن پرده بکارت از فردی به فرد دیگر متفاوت است. همان طور که پیش تر هم گفته شد، شدت علائم به ساختار، ضخامت و نوع پرده بستگی دارد. در مواردی، ممکن است آسیب دیدن این بخش از اندام تناسلی زنانه با خونریزی و احساس درد خفیف همراه باشد.
با این حال، هیچ یک از این نشانه ها مبنای مناسبی برای تشخیص پارگی محسوب نمی شود. در صورت بروز حادثه و برای اطمینان از سلامت پرده بکارت، لازم است به پزشک زنان و زایمان مراجعه کنید.

دلیل خونریزی پرده بکارت
خونریزی پرده بکارت، اغلب در نخستین آمیزش جنسی مشاهده می شود. برخلاف آن چه عموم مردم تصور می کنند، پرده بکارت، غشاء سختی نیست. بنابراین، در نخستین رابطه جنسی نیازی به زور و فشار بیش از حد نیست.
در واقع، تحریک کامل، آمادگی برای آمیزش و پایین بودن سطح استرس زن، می تواند عدم خونریزی پرده بکارت را به همراه داشته باشد. اضطراب و نگرانی بیش از اندازه در اولین رابطه جنسی، موجب می شود، مهبل زن به اندازه کافی مرطوب نشود. این امر، اگر با فشار و اعمال زور از طرف مرد همراه باشد منجر به ایجاد پارگی و خونریزی خواهد شد. بنابراین، عدم خونریزی پرده بکارت به معنای مرطوب بودن دهانه واژن و نرمی و آرامی مرد در هنگام دخول است.
مقدار خونریزی بعد از پارگی بکارت
پارگی پرده بکارت در همه افراد با خونریزی و درد همراه نیست. به طور کلی، مقدار خونریزی در اولین رابطه جنسی در افراد مختلف متفاوت است. به عنوان مثال، در کسانی که دارای پرده حلقوی یا ارتجاعی هستند، پارگی معنایی نخواهد داشت.
برخی اشخاص، تنها به مدت یک یا دو دقیقه، چند قطره خون را مشاهده خواهند کرد. این در حالی است که خونریزی ناشی از پاره شدن پرده بکارت در سایر افراد، ممکن است متوالی باشد. این وضعیت اغلب به دلیل ایجاد آسیب در نواحی اطراف مهبل به وجود می آید.
از عوامل تأثیرگذار در شدت خونریزی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضخامت پرده بکارت
- نوع پرده بکارت
- شدت دخول
- عدم آمادگی زن برای برقراری رابطه جنسی
- خشکی واژن
کلام آخر
پرده بکارت غشای مخاطی است که دهانه خارجی واژن را احاطه کرده یا تا حدی آن را می پوشاند و در مرکز خود سوراخ کوچکی برای ترشح خون قاعدگی دارد . پرده بکارت در حدود 1 تا 2 سانتی متر از ورودی واژن قرار دارد و دارای چندین شکل است. شناسایی نوع پرده بکارت توسط خود شخص یا فرد غیر متخصص امکان پذیر نیست و احتمال آسیب به پرده را افزایش می دهد. لذا برای تشخیص نوع و سلامت پرده بکارت به متخصص زنان مراجعه کنید.