به طور معمول، پس از یائسگی یا در دوران بارداری و شیردهی سطح هورمون استروژن کاهش مییابد. این امر، موجب خشکی مهبل شده و در نهایت، آتروفی و التهاب واژن را به دنبال خواهد داشت. اختلال در ترشح هورمون استروژن، از عوامل موثر عفونت در بارداری به حساب میآید.
عفونت مکرر زنان
عفونت واژینال یا در اصطلاح عامیانه عفونت زنان، مشکلی است که بسیاری از زنان و حتی دختران حتما یک بار در زندگی با آن مواجه شده اند. این بیماری به طور کامل قابل رفع و درمان میباشد. اما این مسئله زمانی آزاردهنده میشد که پس از درمان شاهد عود مجدد آن هستیم. فرد در این موقعیت پس از یک دوره بهبود دوباره به عفونت دچار میشود و همین امر باعث مختل شدن بسیاری از فعالیتهای روزانه او میشود.
برای درمان این بیماری ابتدا باید به دنبال علل ایجاد آن باشیم. زیرا بدون دانستن منشا آن، قطعا نمیتوان راهکاری موثر ارائه کرد. حتی در بسیاری از موارد دانستن عوامل ایجاد عفونت زنان میتواند به افراد کمک کند تا از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند. پیش از شروع مبحث عوامل ایجاد این بیماری ابتدا باید با انواع آن شویم. زیرا علت ایجاد هر نوع ممکن است با دیگری متفاوت باشد.
انواع عفونت زنان
۱. عفونت قارچی:
عموما این عفونت به دلیل وجود قارچی به نام کاندیدا آلبیکنس رخ میدهد. به طور عادی این نوع قارچ در واژن قرار دارد، اما به وسیله محیط اسیدی واژن از بین میرود. اگر زمانی حالت اسیدی واژن به دلایل مختلف به هم بخورد، بستری مناسب برای رشد این نوع قارچ فراهم میشود که منجر به عفونت زنان میشود.
۲. عفونت باکتریایی:
عامل ایجاد این نوع عفونت، باکتری میباشد. این باکتری به طورعادی در دستگاه تناسلی وجود دارد اما در برخی مواقع به دلایل خاصی رشد میکند و مشکلاتی را بهوجود میاورد. یکی از راههای اصلی این نوع عفونت، راه جنسی میباشد.
۳. عفونت انگلی:
برخلاف موارد دیگر که عامل ایجاد مشکل به صورت طبیعی در محیط واژن وجود داشت، در عفونت انگلی، انگل ایجاد کننده این بیماری که نوعی انگل تکسلولی است در محیط واژن وجود ندارد. در این نوع هنوز علت ایجاد یا پیدایش عفونت مشخص نیست.
سایر نوعهای عفونت زنان:
واژینوز باکتریال:
عامل اصلی این نوع عفونت باکتری لاکتوباسیلوس میباشد. در این نوع بیماری، باکتری های بیهوازی به صورت غیر معمولی رشد و تکثیر میابند.
تریکومونیازیس:
این عفونت یکی از انواع رایج و شایع در انواع عفونت زنان میباشد. این بیماری همچنین یکی از انواع عفونت مقاربتی است. به این معنی که از طریق رابطه جنسی قابل انتقال است. نمود این عفونت در زنان به صورت عفونت واژینال و در مردان به صورت عفونت مجاری ادراری است.
عفونت تریکومونیازیس یکی از عوامل اصلی در ابتلا به عفونت مکرر و عود شونده است. زیرا باعث مستعد کردن محیط تناسلی برای ابتلا به سایر بیماریها میشود.
یکی دیگر از عوامل عفونت مکرر در زنان انجام عملهای زیبایی در ناحیه تناسلی مانند لابیاپلاستی یا تزریق ژل و چربی میباشد. البته این نکته شایان ذکر است که در صورت انجام هر کدام از این امور به صورت اصولی و تحت نظر متخصص مجرب، هیچ خطر و عوارض جانبی پیش نخواهد آمد.
چطور بفهمیم عفونت مکرر واژینالی داریم؟
انواع عفونتهای واژن عبارتند از عفونتهای باکتریایی، قارچی و انگلی. هر یک از این عفونتها با ظهور علائمی همراهند که با مشاهده آنها به راحتی می توانید متوجه شوید که آیا عفونت واژینال دارید یا نه:
- عفونت باکتریایی واژن: این عفونت با علائمی مثل خارش، التهاب و ترشحات با رنگ خاکستری یا زرد با بوی بد ماهی همراه است.
- عفونت قارچی واژن: عفونتهای قارچی باعث سوزش، خارش، التهاب، ترشحات سفید پنیری یا تکه تکه و کمی چسبناک با بوی کپک مانند می شوند.
- عفونت انگلی واژن: ترشحات کف آلود با رنگ خاکستری تیره یا سبز و با بوی بسیار زننده نشانه عفونتهای انگلی هستند.
همچنین عفونت می تواند باعث احساس درد و سوزش موقع ادرار یا رابطه جنسی و یا تورم لبه های واژن شود. به گفته دکتر سیده مرضیه طباطبایی، متخصص و جراح زنان اگر بیش از ۴ بار در سال شاهد تغییر رنگ و بوی ترشحات واژن خود هستید که با مصرف دارو خوب نمی شود، عفونت مکرر واژن دارید.
مزایای درمان عفونت های مکرر واژن با لیزر
استفاده از لیزر برای درمان عفونتهای مهبلی مکرر باعث رفع سریع و قطعی خشکی و آتروفی مهبل و بازگرداندن فلور طبیعی به واژن می شود. از دیگر مزایای این روش عبارت است از:
- درمان بدون درد و به صورت سرپایی در مطب
- بدون نیاز به بیهوشی یا بیحسی
- درمان سوزش، خارش، تورم و التهاب مهبل
- جوانسازی واژن با لیزر
- دیدن نتیجه سریع درمان از همان جلسه اول
- دوره نقاهت کوتاه
- تقویت استحکام دیواره واژن
- رفع درد و خونریزی موقع رابطه زناشویی
+
+
+
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.